Kawan2 google saya!

dear VVVIP

Thursday, 9 January 2014

Tiga kali tiga titik sebagai permainan minda!

Assalamualaikum and selamat tengah hari...hihi...Jh muncul lagi Jannatulhusna.Well arini adalah hari yang mulai, hari penghulu segala hari. Alhamdulillah kita masih lagi diberi peluang untuk bernafas .Sebenarnya dari tadi lagi Jh nak on9 tapi sebab ada kelas Jh terpaksa menahan diri untuk tidak on9. Susah kan...especially untuk orang yang addicted to on9!! macam Jh.. ><

Haha..well sebelum kita memulakan mukaddimah kita jom mpbaca bismillah sama2..

Bismillahirahmanirrahim <-- maaf kalau ada kesilapan jadi diminta rakan2 untuk membantu membetulkan pronounciation ini.

Semenjak Jh menjejakkan kaki masuk semester last ni 

 --> yang huruf lima tu abaikan sebenarnya Jh dah berada di semester 6

Waktu teori lebih pendek dari praktikal.Actually kata pengajar Jh jika sudah berdaftar LJM kini sudah bergelar staff..hoho..Berat tanggungjawab itu.Okay back to the story. Jh cuba menreflekkan balik apa yang pernah diajarkan oleh pengajar Jh iaitu Puan Noraini. Ada satu perkara yang menarik minat Jh iaitu apabila dia menyuruh kami untuk berfikir secara critical thinking or another language ' Berfikir diluar kotak'

Faham tak maksud dia?? maybe kalau fikir secara logik akal kawan2 semua tau kot.Okay. Dari awal dia mengajar Jh suka cara dia berkomunikasi dan bertutur. 

Okay back to the berfikir secara luar kotak.Tadi dia bru saja berkongsi satu permainan dgan kami. Jom Jh paparkan permainan tu ye!!


>> 3 x 3 titik kosong.

Jh rasa siapa yang rajin pergi program berunsurkan motivasi or pembimbing rakan sebaya in shaa allah tahulah apa yang Jh cuba hendak sampaikan.

"" Okay ini kira satu permainan untukperkongsian bersama.Boleh tak kalau Jh nk minta kawan2 cuba melukiskan garisan tanpa mengangkatkan pen dan tangan .Manakala garisan tidak akan bertindih diatas bulatan atau melalui garisan yang sama secara dua kali. ""<- tak kisahlah boleh dilampikan secara snap pic atau lukis dekat Tab atau Ipad ke terpulang.

Boleh?? ini kira critical thinking.Do wat ever u want.Tapi sebelum tu Jh nak minta maaf sebab ini tiada ganjaran tapi adalah perkongsian bersama boleh? And kalau rajin hantarlah pada gmail Jh iaitu jannatulhusna1031@gmail.com kalau x pun post dekat dlm blog sendiri dan backlink kan semula.Terima kasih kawan2 yang manis.... ^^
 

No comments:

Post a Comment